Άλλα τρία υποβρύχια Scorpene για το ινδικό Ναυτικό

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο υπογραφής νέου συμβολαίου ανάμεσα στη Ινδία και τη Γαλλία για την προμήθεια επιπλέον τριών υποβρυχίων τύπου Scorpene για το ινδικό Ναυτικό. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και δεν αποκλείεται οι δυο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία που θα υπογραφεί μετά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούν την ινδική απαίτηση για την ενσωμάτωση αναβαθμίσεων στα καινούργια υποβρύχια, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς από το 2005 που υπεγράφη η πρώτη συμφωνία των δυο πλευρών και είναι φυσικό να επιθυμεί να διατηρήσει το τεχνολογικό πλεονέκτημα απέναντι στην Κίνα, αφού έχει πρόσβαση σε δυτική τεχνολογία, μετά και από τους φόβους διαρροής της τεχνολογίας τους το 2016…

Υπενθυμίζεται ότι τα ναυπηγεία Mazgaon Docks Ltd. (MDL), με έδρα την πόλη Μούμπαϊ (πρώην Βομβάη) ναυπηγούν έξι συμβατικής πρόωσης υποβρύχια τύπου Scorpene με παράλληλα μεταφορά τεχνογνωσίας από την κατασκευάστρια γαλλική κρατική DCNS στο πλαίσιο συμβολαίου ύψους 3,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2005.